حتما شما خواننده عزیز این مقاله این روزها بسیار درباره هوش تجاری می‌شنوید ساده عنوان کنم هوش تجاری این روزها موضوعی با ترند بالا است. با این حال، بسیاری از صاحبان کسب وکار فکر می‌کنند که مشاغل کوچک نیازی به تجزیه و تحلیل داده‌­های خود ندارند.

با وجود توسعه این فناوری در سطح دنیا هنوز هم تصور بسیاری از افراد مبنی بر اینکه هوش تجاری ارزش زیادی به کسب و کار آن‌ها نمی‌افزاید، باقی است. لازم است بیان کنم داده‌های مناسب(ریز داده روا و تمیز) بدون توجه به حجم آن می‌تواند در دنیای تجارت حال حاضر که به‌طور فزاینده‌ای مبتنی بر داده‌محور است، به رشد و بهبود آن کمک کند.

هوش تجاری

هوش تجاری چیست و چرا برای کسب و کارها اهمیت دارد؟

بر اساس تجربه و فعالیت‌های انجام شده توسط این شرکت (هوش تجاری کیسان)در این حوزه ما برای یافتن پاسخ مناسب برای این سوال تحقیقات و کارهای عملیاتی زیادی انجام دادیم . ما از رهبران فکری، متخصصان فناوری، توسعه دهندگان BI و مشاوران خواستیم که بینش خود را در بعد و قبل از بکارگیری هوش تجاری در سازمان خود بیان کنند. این رهبران و مدیران  صنایع مختلف خصوصا صنعت برق، بیمه ، بانک و داروسازی و پخش مزایای هوش تجاری را که در بخش‌های مختلف کسب‌وکار گسترش یافته است، از خدمات مشتری گرفته تا تحقیق و توسعه و فروش و بازاریابی را بیان کردند.

در این محتوای علمی 8 روش برتر که هوش تجاری می تواند کسب و کار فعلی شما را بهبود بخشد و به شما کمک کند تا تصمیمات تجاری موثرتری بگیرید، بیان می شود.

هوش تجاری (BI) چیست؟

بسیاری از شرکت‌ها از ابزارهای BI استفاده می‌کنند ، بدون اینکه بدانند واقعاً چه کاری می‌تواند انجام دهد. BI اساساً بینش های مهم را از داده های بدون ساختار گسترده استخراج می کند و آنها را به اطلاعات تجاری ارزشمند تبدیل می کند.

شرکت‌ها می توانند از این اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک، بهینه‌سازی کارایی عملیاتی و افزایش بهره‌وری استفاده کنند.

این اطلاعات بینش‌های مهمی از روند مشتری، عادت خرید، آمار خرید آنلاین و غیره ارائه می دهد که می تواند ارزش بسیار زیادی برای هر کسب و کاری ایجاد کند.

ابزارهای هوش تجاری می توانند به شرکت‌ها با منابع داده با ارزشی کمک کنند که با اتخاذ تصمیمات استراتژیک می توان از آنها برای دستیابی به اهداف تجاری استفاده کرد. تعاملات مختلف مشتری در قالب تماس صوتی، پشتیبانی چت، پشتیبانی ایمیل را می‌توان با ابزارهای BI برای درک ترجیحات مشتری، عادت خرید، روند بازار و غیره تجزیه و تحلیل و اندازه‌گیری کرد. در نهایت، همه این داده‌ها را می توان برای افزایش ضریب تبدیل استفاده کرد.

اگر شما مدیر ارشد اجرایی سازمان خود و مسئول BI هستید، باید نگران و دغدغه‌مند باشید.به دلیل اینکه شما باید دائما به دنبال راه‌های مختلفی برای درک بیشترداده های سازمان  و باز کردن اسرار موجود در داده‌ها باشید

همه مدیران در طول یک روز کاری حتما به گزارشاتی برای اتخاذ تصمیم درست نیاز دارند و دقیقا به همین دلایل است که هوش تجاری در صدر و ترند تجزیه و تحلیل قرار دارد.

حال این سوال را مطرح میکنم آیا واقعا می دانید که BI چگونه به کسب و کار شما کمک می کند؟ یا فقط از روند کاربری صحیح و به موقع هوش تجاری در کسب وکار خود پیروی می کنید؟

BI با ارائه داده‌های مناسب در زمان مناسب به افراد مناسب است کمک می­‌کند تا آن‌ها بتوانند تصمیمات درستی بگیرند.

هوش تجاری

بعنوان یک مدیر و تصمیم‌گیر از خودتان بپرسید آیا به هوش تجاری نیاز دارم؟

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که در آن سازمان‌های تجاری هر روز حجم عظیمی از داده‌ها را تولید، جمع آوری و ذخیره می‌کنند. اگر داده‌ها را برای استفاده مناسب در زمان مناسب به درستی ذخیره نکنید، بارگرانی به سازمان تحمیل می‌­شود.

گاهی اوقات، تجزیه وتحلیل غیر سیستمی براحتی می‌تواند شما را به خطا بیندازد. زیرا فرآیند تجزیه و تحلیل داده‌ها خسته کننده است. اما با  BI، کل فرآیند تجزیه و تحلیل داده‌ها بهینه و خودکار می‌شود. این امر فرآیند تصمیم گیری تجاری را بهبود می‌بخشد.

حال ببینیم چگونه BI می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند.

1.مزیت اول: بهبود هوش رقابتی

 BI می تواند به کسب و کارها کمک کند تا مزیت رقابتی خود را با استفاده موثر از داده‌ها بهبود بخشند و داده‌ها را به اطلاعات عملی تبدیل کنند. راه‌حل‌های BI داده‌ها را برای کاربران مجاز در دسترس قرار می‌دهند و به آن‌ها اجازه می‌دهند با هوش رقابتی و استخراج رفتار داده از یک انبار داده ایمن و با مدیریت مرکزی تعامل داشته باشند. این موضوع به سازمان ها اجازه می دهد تا با استفاده سریع از اطلاعات و دستیابی به اطلاعات به روش های موثر، تصمیمات استراتژیک بیشتری اتخاذ کنند.

2.مزیت دوم: بهبود هوش بازار

مانند افزایش هوش رقابتی، نرم افزار BI را می‌توان برای به دست آوردن اطلاعات بازار استفاده کرد و با ابزارهای BI داده‌ها را به روشی بهتری جمع آوری و تجزیه و تحلیل کرد. این موضوع شامل شناسایی بینش مشتری، الگوهای خرید، نظارت بر رفتار مشتری، پیش‌بینی روند بازار است.

با تمام این اطلاعات در دسترس از یک منبع متمرکز، کسب و کارها می‌توانند نسبت به تغییرات در بازار واکنش به موقع‌تری نشان دهند. این امر به صاحبان مشاغل اجازه می‌دهد تا واحد تولیدی خود را برنامه‌ریزی کنند. آنها می‌توانند تولید محصول خود را بهینه کنند و هدر رفت را کاهش دهند. اگر بتوانید از BI به طور موثر و هوشمندانه استفاده کنید، می‌تواند از طرق مختلف به شما در بهبود هوش بازار کمک کند.

3.مزیت سوم: یکپارچه سازی داده‌ها

در اکثر کسب وکارها داده­‌ها به اشکال مختلف و در منابع داده­ای متنوع ذخیره می‌شوند. این امر تجزیه و تحلیل و گزارش داده‌ها را چالش برانگیز و پیچیده می کند. با بکارگیری راه حل هوش تجاری، می‌توانید پیچیدگی های موجود را در مواجه با  داده‌های رمز نگاری شده  در نرم افزارها و صفحات گسترده مختلف را کاهش دهید. ابزارهای BI همه داده‌های موجود در کسب وکار شما را با اشکال مختلف، مستقیماً با راه‌حل نرم‌افزاری مورد استفاده به منابع داده یکپارچه تبدیل می‌کنند، و از داده‌های بلادرنگ برای ارائه دید قوی‌تری از کسب‌وکار استفاده می‌کنند. یادمان باشد اعداد دقیق و روایی شده هرگز دروغ نمی‌گویند.

4.مزیت چهارم : توسعه مدل کسب و کار موثر

وقتی همه داده‌ها، بینش‌های بازار، آمار عادت‌های خرید مشتری، استراتژی بازار رقیب را در اختیار دارید، بدیهی است که روی بادوام‌تر کردن مدل کسب‌وکار خود و نتیجه‌گرایی بیشتری تمرکز خواهید کرد. BI به شما کمک می‌کند تا هم داده‌­های شرکت خود را تجزیه و تحلیل و هم داده‌های موثر خارج از کسب وکار خود را جمع آوری و تحلیل نمایید.

امروز فاصله ما تا هر نوع بازاری به اندازه یک کلیک است. برای صاحبان کسب وکارها، این بدان معناست که آنها باید در عرضه محصولات خود، مطالعه روند بازار، سرمایه‌گذاری برای ابتکارات بازاریابی خود و ارزیابی تلاش‌های انجام شده متمرکز شوند.

5.مزیت پنجم: تجزیه و تحلیل بینش مشتری

همانطور که قبلاً بحث کردیم که BI می تواند کل کسب و کار شما را در یک راه حل متمرکز با مدیریت یکپارچه کند، این موضوع می‌تواند شامل داده‌های جمع آوری شده در خصوص بینش مشتری نیز باشد. داده‌های مشتری را می‌توان از CRM، بازاریابی ایمیلی، کمپین‌­های رسانه‌­های اجتماعی و تعاملات وب سایت و نظایر آن، در پلت فرم مدیریت داده ردیابی و پایش کرد. و نتایج آن را در قالب یک داشبورد مدیریتی یکپارچه نظارت کرد و به این ترتیب می‌توانید دیدی جامع از مشتری خود و تعاملات آنها با کسب و کار خود داشته باشید.

این امر برای هر کسب و کاری بسیار مهم شده است زیرا مشتریان شروع به تعامل با یک کسب و کار در چندین پلت فرم و کانال می‌کنند: مشتریان از وب سایت، کانال‌های رسانه‌های اجتماعی، ابزارهای چت زنده، ایمیل خود برای تعامل با کسب وکار شما استفاده می‌کنند. پرداختن به مشتریان خود بدون دیدگاه تلفیقی از تعاملات آنها بسیار دشوار خواهد بود. به عبارتی شما می­‌توانید نیازهای مشتری خود را با پرداختن به آنها به روشی آگاهانه‌تر و موثرتر برآورده کنید. مطالعه داده‌های ارائه‌شده توسط هوش تجاری شما می‌تواند به بهبود و تقویت تعامل مشتری شما نه تنها از طریق رسانه‌های اجتماعی و حضور بازاریابی، بلکه در تماس مستقیم با مشتریان نیز شما کمک کند.

6.مزیت ششم: توسعه استراتژی فروش شخصی

برای تیم فروش و بازاریابی، درک کسب و کار دیگری که سعی در همکاری با آنها دارند، همیشه مهم‌تر است. به عنوان یک مدیر فروش، شما باید جنبه‌های مختلف یک شرکت را قبل از معرفی آنها تحقیق کرده باشید. گردش مالی سالانه، تعداد فروش، اطلاعات ادغام، رقبا، سیاست‌های تجاری، شرکای برون سپاری و غیره.

 BI استراتژی های فروش شما را فشرده‌تر و موثرتر می‌­کند. قبل از برگزاری هر جلسه کاری سرنخ یا برنامه‌ریزی، همیشه برای استیم فروش مفید است که کسب و کار سرنخ را درک کند. ابزارهای BI می‌توانند تمام داده‌های مربوط به گردش مالی شرکت هدف، برنامه‌های بودجه، برنامه‌های توسعه آتی، تعداد فروش، رقبا و موارد دیگر را ارائه دهند. این تحقیق می‌تواند به تیم فروش شما اطلاعات بیشتری برای تجزیه و تحلیل و آماده سازی زمینه فروش بر اساس آن بدهد.

بدون استفاده از ابزارهای BI، پیش بینی اینکه از کدام تکنیک فروش برای تبدیل سرنخ یا بستن سریع معامله استفاده می شود، همیشه برای مدیران فروش دشوار خواهد بود. فروش نمی‌تواند بر اساس پیش بینی اتفاق بیفتد، از طریق تحقیق و ارائه مناسب اتفاق می افتد. مربیان فروش از BI استفاده می­کنند و در رویکرد خود برای آماده کردن زمینه فروش خاص‌تر و شخصی‌تر تغییراتی ایجاد می­‌کنند.

7.مزیت هفتم: محاسبه استراتژی‌های بازاریابی و ROI

روش‌های بازاریابی سنتی به تدریج با اپلیکیشن‌ها، ابزارهای رسانه‌های اجتماعی، تجزیه و تحلیل، کمپین‌های AdWords و ایمیل‌ها جایگزین می‌شوند. BI برای کمک به کسب و کارهای کوچک برای محاسبه ROI ابتکارات بازاریابی بسیار مهم است. هوش تجاری می‌تواند گزارش های تحلیلی دقیقی بر اساس گزارش­‌ها، داده­‌ها و استفاده از حقایق به جای فرضیات یا  احساس تولید کند. داشبوردها می‌توانند به شما بگویند که چه چیزی برای کسب و کار شما مفید است.

8.مزیت هشتم: بکارگیری داده‌های در حال حرکت

امروزه دسترسی به اطلاعات در حال حرکت برای هر کسب و کاری بسیار ضروری است. کسب‌وکارهایی که توانایی دسترسی به داده‌های بلادرنگ در هر مکانی را ندارند، نمی‌توانند به مزیت رقابتی دست یابند.

سخن آخر:

همه ما در فضای کسب وکاری حضور داریم که داده‌های بلادرنگ در آن تولید می­‌شود. این داده­‌ها ارزشمند هستند و در صورت دقت در تولید و روایی آنها هرگز به ما دروغ نمی گویند.

منابع

https://powerbi.microsoft.com/

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید