این روزها به هر طرف که بچرخید، درباره «فضای ذخیره سازی ابری» صحبت می شود. این یک موضوع داغ است، و همانطور که فناوری ها با سرعتی سریع در حال تکامل هستند، دامنه ابر هم در حال گسترش است.
بله، به نظر می رسد این اصطلاح مبهم تقریباً همه چیز ما را در بر می گیرد. در حالی که “ابر” فقط یک استعاره از اینترنت است.رایانش ابری چیزی است که مردم واقعاً در مورد آن صحبت می کنند.
ذخیره سازی داده ها، امنیت داده ها، انعطاف پذیری، بهبود دید سازمانی، فرآیندهای روان تر، هوشمندی داده های اضافی، افزایش همکاری بین کارمندان و تغییر گردش کار کسب و کارهای کوچک و شرکت های بزرگ را برای کمک به آنها در تصمیم گیری بهتر و در عین حال کاهش هزینه ها فراهم می کند.
واضح است که استفاده از ابر روندی است که به رشد خود ادامه می دهد و در آینده طولانی خواهد داشت .
در این مرحله، شایان ذکر است که اهمیت ابر به طور تصاعدی در حال افزایش است. در واقع، تحقیقات گراند ویو نشان میدهد که ارزش فعلی این بخش بیش از 368.97 میلیارد دلار است و انتظار میرود که با نرخ 15.7٪ (CAGR) از هم اکنون تا سال 2030 گسترش یابد.
با توجه به پتانسیلها و توسعههایی که رایانش ابری در سالهای اخیر متحمل شده است، موانع بسیاری نیز وجود دارد که مشاغل با آن مواجه هستند.
این چالشهای رایانش ابری صرفاً موانعی نیستند که ما باید به آنها غلبه کنیم . می توانیم با درک و ماهیت آنها در ارتباط با دنیای تجارت مدرن، فرصت های بزرگی را برای رشد و تکامل سازمانی ارائه دهیم .
رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری ارائه خدمات سخت افزاری و نرم افزاری مختلف از طریق اینترنت، از طریق سرورهای راه دور است. این سرورها مشغول ذخیرهسازی، مدیریت و پردازش دادهها هستند که به کاربران امکان میدهد زیرساختهای خود را گسترش یا ارتقا دهند و فایلها را در صورت درخواست بازیابی کنند.
قابلیت ها و وسعت رایانش ابری بسیار زیاد است. صنعت IT برای کمک به تعریف بهتر موارد استفاده، آن را به سه دسته تقسیم کرد.
الف) نرمافزاری بهعنوان یک سرویس ( SaaS ):
معمولا شرکتها، کسبوکارها و افراد برای پیشبرد اهداف خود به نرمافزارهای گوناگون در انواع زمینهها نیاز دارند. در گذشته و قبل از ظهور تکنولوژی کلود، باید نسخه فیزیکی نرمافزار را خریداری کرده و آن را روی کامپیوتر شخصی خود نصب میکردند که هزینه نگه داری و ایجاد زیر ساخت آن هزینه بر و سخت است .
اکنون با ظهور تکنولوژی رایانش ابری و براساس مدل نرمافزار به عنوان سرویس، تمامی خدمات زیرساختی و نگهداری بر عهده شرکت ارائهدهنده است. با این کار، شرکتها میتوانند ضمن صرفهجویی در هزینههای خود، بر روی اهداف اصلی کسبوکارشان تمرکز کنند.
برای شروع، Software-as-a-Service یا SaaS یک روش محبوب برای دسترسی به نرم افزار و پرداختن به آن است. شرکتهای SaaS بهجای نصب نرمافزار بر روی سرورهای خود، به شما امکان میدهند نرمافزاری را که میزبانی شده است اجاره کنید، این معمولاً با هزینه اشتراک ماهانه یا سالانه انجام میشود. ابزارهای مرتبط با CRM، بازاریابی و مالی از هوش تجاری و فناوری SaaS استفاده می کنند و حتی Creative Suite Adobe نیز از این مدل استفاده کرده است.
ب) زیرساخت به عنوان یک سرویس ( IaaS ):
منابع محاسباتی، تکمیل شده با قابلیت های ذخیره سازی و شبکه، متعلق به ارائه دهندگان و میزبانی می شوند و در صورت تقاضا در اختیار مشتریان قرار می گیرند.
ج) پلتفرم به عنوان سرویس ( PaaS ):
مجموعه وسیعی از خدمات زیرساخت برنامه (middleware). این خدمات شامل پلتفرم اپلیکیشن، یکپارچه سازی، مدیریت فرآیند کسب و کار و خدمات پایگاه داده است.
همه اینها انحراف از محاسبات داخلی سنتی است که از طریق یک سرور محلی یا رایانه شخصی انجام می شود. این روش های سنتی به طور فزاینده ای پشت سر گذاشته می شوند. در واقع، مطالعه محاسبات ابری Foundry (2022) که اخیراً منتشر شده است، نشان میدهد که 84 درصد از سازمانها حداقل یک برنامه کاربردی یا بخشی از زیرساخت محاسباتی خود را از قبل در فضای ابری دارند. همچنین انتظار میرود که درصد شرکتهایی که به یک محیط کاملاً ابری حرکت میکنند تا 10 درصد در 18 ماه آینده رشد کند.
پذیرش ابر در مطالعه رایانش ابری توسط Foundry (2022)
واضح است که ابر در حال گسترش است. از آنجایی که ما در عصر دیجیتال زندگی می کنیم، جایی که کشف داده ها و کلان داده ها به سادگی از ذخیره سازی سنتی و پیاده سازی دستی و دستکاری اطلاعات تجاری پیشی می گیرند، شرکت ها به دنبال بهترین راه حل ممکن برای مدیریت داده ها هستند.
صفحات گسترده سنتی دیگر به هدف خود عمل نمی کنند، فقط داده های زیادی برای ذخیره، مدیریت و تجزیه و تحلیل وجود دارد. یک شرکت چه در قالب ابزارهای آنلاین BI یا یک سیستم تجسم داده های آنلاین باشد، باید مکان و نحوه ذخیره داده های خود را مشخص کند. حتی سنتیترین بخشها نیز باید تنظیم کنند:
“در تلاش برای انجام همه چیز، از ارائه خدمات بهتر به مشتریان در فروشگاه تا استفاده کامل از پیشرفتها در تولید، شرکتهایی از اکثر بخشهای سنتی و مقاوم در برابر تغییر، این نوشته را روی دیوار میبینند: استراتژیهای فناوری ابری هزینه و ریسک را کاهش میدهند.” – لالیت بات ، رهبر پروژه در Maruti Techlabs.
منبع: www.datapine.com
بدون دیدگاه