با تبدیل شدن BI به یکی از مولفههای اصلی تجارت مدرن، وقت آن است که بررسی کنیم چه مهارتهایی برای ایفای نقش تحلیلگر BI مورد نیاز است.
هوش تجاری (BI) به سرعت در حال تبدیل شدن به یک فناوری ضروری برای همه مشاغل است. و توسعه در راس برنامههای این فناوری در حال ظهور است. این رشد سریع با آمارهای KPMG که نشان میدهد فقط یک سوم مدیران عامل به تجزیه و تحلیل اعتماد دارند، در تضاد است. اکنون بیش از هر زمان دیگری مهم است که تحلیلگران BI با گزارشهای قابل اعتماد و دقیق در راس بازی خود باشند.
به منظور آگاهی از این صنعت پر شتاب، تحلیلگران BI برای اطمینان از پیشرفت در این زمینه باید مطمئن شوند که این 8 مهارت کلیدی را دارند.
مهارتهای هوش تجاری چیست؟
هوش تجاری یک فرآیند مبتنی بر فناوری است، بنابراین افرادی که در BI کار میکنند به تعدادی مهارت سخت مانند برنامهنویسی کامپیوتر و آشنایی با پایگاه داده احتیاج دارند. با این حال، آنها همچنین به مهارتهای نرم، از جمله مهارتهای بین فردی، نیاز دارند.
انواع مهارتهای هوش تجاری
1. تحلیل دادهها
وظیفه اصلی تحلیگر BI در تجزیه و تحلیل تجارت این است که دادهها را به اطلاعات عملی تبدیل کند تا سازمانها بتوانند تصمیماتی بگیرند که سودآوری را افزایش دهند. این شامل معنادار کردن مقدار زیادی از دادهها است. بنابراین، افراد در این زمینه باید مهارتهای تحلیلی قوی داشته باشند. آنها باید بتوانند ارتباطات را ببینند و از دادههایی که با آنها ارائه میشود معنا پیدا کنند. تحلیل گران باید ابزارهایی را به منظور جمعآوری دادهها و تسلط بر ابزارهای آماری و تحلیلی برای تفسیر دادهها طراحی کنند.
- مدیریت پایگاه داده
- طراحی نظرسنجی
- فرمولبندی دادههای جستجو
- SAS
- SPS
- دادههای کدگذاری
- ترسیم استنباط
- استفاده از روشهای علمی برای جمعآوری دادهها
- تفکر انتقادی
- آنالیز کمی
- برنامه نویسی SQL
- شناسایی مناطق با ارزش بالا برای تحقیق
- ایجاد معیارها
- شناسایی و اندازهگیری همبستگیها
- کنجکاوی فکری
- طبقهبندی دادهها
- برنامهریزی استراتژیک
2. ارتباطات
در حالی که کسی که در هوش تجاری کار میکند به مهارتهای سخت زیادی نیاز دارد، ارتباطات یک مهارت نرم مهم است. فردی با هوش تجاری باید بتواند دادهها را توصیف کند، تحلیل خود را از این دادهها توضیح دهد و سپس راهحلهای ممکن را ارائه دهد. این شامل توصیف اطلاعات فنی پیچیده برای متخصصان غیر BI است. بنابراین، افراد دارای هوش تجاری باید قادر به برقراری ارتباط روشن و موثر باشند.
3. ذکاوت تجاری
رونق دادههای بزرگ باعث شده تا شرکتها بینش بیشتری نسبت به مشتریان خود نسبت به گذشته داشته باشند که این امر راه جدیدی را برای بازاریابی شخصی و تبلیغات هدفمند هموار کرده و همچنین میتواند تجزیه و تحلیل دقیق عملکرد تجاری را ارائه دهد.
اما اگر از تیزهوشی مناسب کسب و کار استفاده نشود، دادههای کلان میتوانند از بین بروند. تحلیلگران BI باید درک درستی از صنعت خود و همچنین مدل تجاری شرکت، استراتژی، اهداف و رقبا داشته باشند. این به تحلیلگر اجازه میدهد استراتژی کلی تجارت را به KPI قابل اندازهگیری که مربوط به همه حوزههای کسب و کار است، ترجمه کند.
4. دانش صنعت
دانش عمیق در مورد صنعت و صنعت شما مهارت کلیدی دیگری است. و این تنها با تجربه آموخته میشود. بدست آوردن این امر شما را قادر میسازد روندهای خاص یا تغییرات موجود در بازار را که ممکن است تأثیر قابل توجهی داشته باشد، بهتر بشناسید.
- تجزیه و تحلیل روند صنعت
- تفسیر ادبیات حرفهای
- شناسایی بهترین روشها
- ایجاد روابط با متخصصان و تأثیرگذاران صنعت
- درک تأثیر چرخه های اقتصادی بر بخش صنعت شما
- شرکت در جلسات و کنفرانسهای تخصصی متمرکز بر صنعت
به عنوان مثال، اگر در بیمارستان کار میکنید، باید از روندهای فعلی صنعت بهداشت و درمان آگاهی داشته باشید. این به شما کمک میکند دادههای مورد تجزیه و تحلیل خود را درک کرده و از آنها استفاده بهتری کنید و به شما این امکان را میدهد که راهحلهای مفیدتری را به مدیران ارائه دهید.
5. مهارتهای فنی
بیش از اینکه یک متخصص فناوری اطلاعات باشد، یک تحلیلگر BI باید “یک زمینه قوی در تمام جنبههای فناوری پایگاه داده” داشته باشد، همانطور که توسط Robert Half Technology بیان شده است. این شامل آشنایی با پرس و جوهای پایگاه داده، ابزارهای تحلیلی و گزارشگری، OLAP (پردازش تحلیلی آنلاین) و فناوری مکعب داده است.
نقش یک تحلیلگر BI یک نقش متنوع است و بنابراین هر مهارت فنی که دارید باید در بسیاری از وظایف قابل انجام با یکدیگر قابل تعویض باشد. علاوه بر تهیه و اشتراک گزارشهایی که در بخشهای تجاری توزیع میشود، شما باید قادر به تهیه و نظارت بر معیارهای کیفیت داده باشید.
6. حل مسئله
یکی دیگر از مهارتهای مفید برای تجزیه و تحلیل هوش تجاری، توانایی نگاه کردن به یک چالش از همه جنبهها و توسعه روشهای ابتکاری حل است. هر حرفهای باید بتواند دادههای خام را بررسی کند و بینشهای کلیدی را شناسایی کند، اما افرادی که مهارت عالی در حل مسئله دارند، میتوانند بسیار پیشگیرانه کار کنند، مسائل را زود شناسایی کنند و به دنبال روشهای خاص برای حل آنها باشند. نه تنها فردی در BI باید توانایی تجزیه و تحلیل دادهها را داشته باشد، بلکه معمولاً مجبور است راهحلهایی را برای مدیران براساس این دادهها ارائه دهد. بنابراین، یک کارمند BI باید پیشنهادات یا راهحلهای شفافی ارائه دهد تا به شرکت در تصمیمگیریهای بهتر تجاری کمک کند.
- شناسایی و اولویتبندی مناطق مشکلدار
- تعیین عواملی که در بروز مشکلات نقش دارند
- توزین راهحلهای جایگزین
- ارزیابی ادراک ذینفعان در مورد مشکلات
- برآورد هزینههای مداخلات
- پیشنهاد راهحلها
- ترغیب دیگران به اتخاذ راهحل
- خلاقیت
- تصمیمگیری
- پژوهش
- مدیریت پروژه
- برگزاری جلسات طوفان ذهنی
داشتن مهارت حل مسئله به متخصصان کمک میکند تا نقاط را متصل کرده و نشان دهند که چگونه میتوان بینش حاصل از فعالیتهای هوش تجاری را مستقیماً در مقیاس وسیعتری به کار برد. همچنین به کنجکاوی کمک میکند، زیرا این انگیزه را برای آزمایش پیش فرضها فراهم میکند و همیشه به دنبال ایدهها و روشهای جدید کار هستید که میتواند در تحلیلهای شما استفاده شود.
7. مهارتهای عمومی
علاوه بر مهارتهای ذکر شده، همچنین مهم است که تحلیلگران BI بتوانند شکاف بین تجزیه و تحلیل و اتاق هیئت مدیره را برطرف کنند. ممکن است شما در حال عبور از مسیر تعدادی از ذینفعان شرکت باشید، و بنابراین میتوانید سیاستهای موجود در شرکت را بفهمید و همچنین اینکه چگونه تأثیر میگذارد نقش شما کلید موفقیت است و میتواند به تعیین بهترین اقدامات برای شما کمک کند.
نکته: نقش یک تحلیلگر BI در بسیاری از مواردها فوق العاده چالش برانگیز است
روشهایی که مهارتهای مورد نیاز آنها اغلب متنوع است. شما نه تنها به مهارتهای فنی بیشتری در زمینه علوم کامپیوتر احتیاج دارید، بلکه به تبحر کافی در کسب و کار و مهارت برای کار با افراد نیز نیاز دارید. این اغلب می تواند به این معنی باشد که نامزدها می توانند برای تثبیت خود در این زمینه مبارزه کنند. بنابراین توسعه این چهار مهارت به شما امکان می دهد تا هنگام پذیرفتن نقش یک تحلیلگر BI ، در نور بهتر قرار بگیرید.
8. مدیریت جزئیات
جزئی گرا بودن و توجه به تصویر بزرگتر متناقض به نظر میرسد، اما اگر میخواهید در دنیای هوش تجاری موفق شوید، باید بتوانید هر دو را همزمان انجام دهید. تجزیه و تحلیل موثر باید بر روی کوچکترین بخش دادهها، نوعی که بیشتر مردم از آن غافل هستند، متمرکز شود و بینش عملی را از آنها استخراج کند.
مهارتهای اضافی هوش تجاری
در اینجا لیستی از مهارتهای BI بیشتر برای رزومه، نامههای ویژه، برنامههای شغلی و مصاحبهها آورده شده است. مهارتهای مورد نیاز بر اساس شغلی که برای آن درخواست میکنید متفاوت خواهد بود، بنابراین بهتر است سایر لیستهای مهارت را نیز مرور کنید.
- سازگار شدن با تغییر اولویتها
- ارزیابی نیازهای مشتری / کاربر نهایی
- توجه به جزئیات
- استراتژیهای تجاری
- روابط مشتری
- مربیگری
- برنامه نویسی
- همکاری
- علوم کامپیوتر
- مشاوره
- ایجاد گزارش
- ایجاد و اجرای شبیهسازی
- معماری دادهها
- کنترلهای داده
- مدیریت اطلاعات
- مدلسازی دادهها
- تجسم دادهها
- اشکال زدایی بینظمیهای خروجی دادهها
- تعریف روشهای دسترسی به دادهها
- تفویض اختیار
- طراحی گزارش در سطح سازمانی
- مایکروسافت اکسل
- مدیریت روابط با فروشندگان
- مدیریت استرس
- Microsoft Office
- Microsoft Power BI
- مدل سازی
- نظارت بر کیفیت دادهها
- کارکنان انگیزه دهنده
- چند وظیفهای
- مذاکره
- پردازش تحلیلی آنلاین (OLAP)
- رویکرد سازمانی
- برنامه نويسی
- پایتون
- ابزار گزارشگری
- نتیجه گرا
- SAS
- تحلیل آماری
- دانش آماری
- تفکر استراتژیک
- مدیریت زمان
سخن پایانی
در عین حال، بسیار مهم است که شما تأثیری را که بینش بر کل کسب و کار خواهد گذاشت، فراموش نکنید. پیشنهادهای شما برای بودجه شرکت شما چه معنی خواهد داشت؟ آیا آنها به تغییرات چشمگیری در منابع و یا آموزش مجدد پرسنل نیاز خواهند داشت؟ قبل از ارائه هرگونه یافته به مدیران ارشد ، ضروری است که مواردی از این قبیل را در نظر گرفته باشید و بتوانید به هرگونه سوال پاسخ دهید.
منابع:
بدون دیدگاه