تبلیغات عبارت است از هر نوع پولــی از ارائه غیر شخصی و تبلیغ ایدهها، کالاها یا خدمات توسط حامی مشخص. اولین قدم برای تبلیغــات، تعیین اهداف تبلیغاتــی بر اساس تصمیمات گذشته در مورد بازار هدف، موقعیتیابــی و ترکیب بازاریابی است. هدف تبلیغــات یک وظیفه ارتباطــی خاص است که باید در یک بازه زمانی خاص با یک مخاطب خاص انجام شود. تبلیغــات آموزنده اغلب هنگام معرفی محصول جدید استفاده میشود.
هنگامی که رقابت در حال افزایش است از تبلیغات اقناعــی (قانع سازی مخاطب) بیشتر استفاده میشود. تبلیغــات، یادآوری برای محصولات مناسب است و برای حفظ روابط با مشتریان استفاده میشود. پس از تعیین اهداف تبلیغــات، بودجه تبلیغــات تعیین میشود. بودجه تبلیــغات، پول و سایر منابع اختصاص داده شده به یک محصول یا یک برنامه تبلیغاتی شرکت است. بودجه اغلب به عوامل متعددی مانند مرحله چرخه عمر محصول، سهم بازار و تعداد رقبا در بازار بستگــی دارد.
مورد بعدی در فرایند تبلیغات، توسعه یک استراتژی تبلیغاتــی است: استراتژیای که شرکت به وسیلــه آن اهداف تبلیغاتی خود را انجام میدهد. این شامل دو عنصر اصلی است:
- پیامهای تبلیغاتی خلاقانه
- انتخاب رسانههای تبلیغاتــی
پیام تبلیغاتــی
هنگام ایجاد پیام تبلیغاتی، جلب توجه مشتری و برجسته شدن از شلوغــی سایر تبلیغــات مهم است. به منظور برجسته شدن، بسیاری از بازاریابان از رسانههای تبلیغاتــی استفاده میکنند، اصطلاحی که نشان دهنده ادغام تبلیغــات و سرگرمــی در تلاش برای درهم شکستن راهها و ایجاد راههای جدید برای رسیدن به مصرف کنندگان با پیامهای جذابتر است. هدف از “تبلیغــات” این است که تبــلیغات به اندازه کافی سرگرم کننده باشد، به طوری که مردم واقعاً مایل به تماشای آنها باشند.
سرگرمیهای مارک دار، یا ادغام برند، شامل تبدیل نام تجاری به بخشــی جدایی ناپذیر از نوعی سرگرمی میشود. استراتژی پیام، پیام کلــی است که به مصرف کنندگان ابلاغ میشود. مفهوم خلاق “ایده بزرگ” قانع کنندهای است که استراتژی پیام تبلیغاتــی را به روشی متمایز و به یاد ماندنی زنده میکند. درخواستهای تبلیغاتی باید دارای سه ویژگی باشند. آنها باید معنیدار، باورپذیر و متمایز باشند. پس از آن، پیام باید اجرا شود. شیوههای اجرایــی متفاوتی وجود دارد:
- سبک رویکرد
- لحن کلمات
- قالب مورد استفاده برای اجرای یک پیام تبلیغاتی
برخــی از سبکها عبارتنداز:
- برشــی از زندگی: افراد عادی از یک محصول در شرایط عادی استفاده میکنند.
- شیوه زندگــی: نشان میدهد که چگونه یک محصول در یک سبک زندگی خاص قرار میگیرد.
- فانتزی بودن محصول
- خلق و خو یا تصویر: باعث ایجاد روحیه یا تصویر خاصــی در اطراف محصول میشود.
- موزیکال: تبلیغ آواز
- نماد شخصیت: شخصیتــی را ایجاد میکند که نشان دهنده محصول است.
- تخصص فنی را نشان میدهد
- شواهــد علمی: اثبات نام تجاری بهتر است.
- شواهد یا تأییدیــه: شامل یک منبع بسیار باورپذیر یا دوست داشتنی است.
بازاریاب همچنین باید درباره لحن و قالب تبلیغــات تصمیمگیری کند. تصویر اولین چیزی است که مورد توجه قرار میگیرد، در حالــی که تیتر باید افراد مناسب را برای خواندن تبلیغــات ترغیب کند. کپی (بلوک اصلــی متن در آگهی) باید ساده، قوی و قانع کننده باشد همه عناصر باید با هم کار کنند تا بتوانند مشتری را ترغیب کنند. بخش عمده دیگر توسعه استراتژی تبلیغــات، انتخاب رسانه تبلیغاتــی است.
رسانه تبلیغاتی
رسانههای تبلیغاتی ابزارهایــی هستند که از طریق آنها پیامهای تبلیغاتی به مخاطبان مورد نظر خود منتقل میشود. برای انتخاب رسانه، بازاریاب باید در مورد میزان تبلیغــات مورد نظر تصمیمگیری کند. دسترســی به معیاری از درصد افرادی است که در بازار هدف به دست آمدهاند، در حالــی که فراوانــی معیاری است برای نشان دادن اینکه چند بار یک فرد معمولی در معرض پیام قرار دارد.
یک تبلیغ کننده میخواهد به تأثیر رسانه مورد نظر برسد. ارزش کیفــی نمایش پیام. برنامه ریزان رسانه همچنین باید بهترین ابزار رسانه را انتخاب کنند. رسانههای خاص در هر نوع رسانه عمومی. علاوه بر این، آنها باید کیفیت مخاطب، مشارکت مخاطب و کیفیت ویراستاری را در نظر بگیرند. برخــی از منابع رسانهای بیش از دیگران قابل باور هستند. در نهایت، تبلیغ کننده باید در مورد زمان رسانه تصمیمگیری کند.
تداوم
تداوم به معنای برنامهریزی یکنواخت تبلیغــات در یک بازه زمانی معین است، در حالــی که پالس به معنی برنامهریزی نامتعارف تبلیغــات در یک بازه زمانی مشخص است. اندازه گیری اثربخشی تبلیغــات و بازدهی آن مهم میشود. بازده سرمایهگذاری تبلیغاتــی عبارت است از بازده خالص سرمایهگذاری تبلیغاتــی تقسیم بر هزینههای سرمایهگذاری تبلیغاتــی. دو نوع نتایج تبلیغاتی وجود دارد:
- اثرات ارتباطی
- اثرات فروش و سود
تبلیغــات در شرکتهای مختلف سازماندهی متفاوتــی دارد. از شخصی که آن را در بخش فروش اداره میکند، گرفته تا بخشهای تبلیغاتــی و آژانسهای تبلیغاتــی: یک شرکت خدمات بازاریابی که به شرکتها در برنامهریزی، تهیــه، پیادهسازی و ارزیابی تمام یا بخشــی از برنامههای تبلیغاتی خود کمک میکند.
روابط عمومی
روابط عمومی (PR) به معنای ایجاد روابط خوب با افراد مختلف شرکت از طریق کسب تبلیغــات مطلوب، ایجاد یک تصویر خوب از شرکت و جلوگیری از شایعات، داستانها و رویدادهای نامطلوب است. فعالیتهای مرتبــط با روابط عمومی عبارتند از روابط مطبوعاتــی، تبلیغــات محصول، امور عمومــی، لابی و مدیریت روابط سرمایه گذاران. روابط عمومی میتواند تأثیر زیادی بر آگاهــی عمومی داشته باشد و نتایج میتواند تأثیرگذار باشد. برخــی از مهمترین ابزارهای روابط عمومی عبارتند از اخبار، سخنرانیها، مطالب مکتوب، مطالب سمعی و بصری و فعالیتهای خدمات عمومی است.
برای مطالعه بیشتر به فصلهای قبلــی این مقاله مراجعه کنید.
فصل 2: محیط بازاریابی و شرکای بازاریابی استراتژیک
فصل 3: بینش مشتری یا Customer Insight چیست؟
فصل 4: رفتار خریدار و 5 مرحله فرایند تصمیمگیری برای خرید
فصل 5: استراتژی مشتری مداری چیست؟
فصل 6: ایجاد ارزش برای مشتری چیست؟ و چگونه صورت میگیرد؟
فصل 7: چرخه عمر محصول و قیمت گذاری در بازاریابــی
فصل 8: کانال های بازاریابی یا کانال های توزیع چیست؟
منبع:
worldsupporter.org
بدون دیدگاه