مدیریت ریسک چیست؟
مدیریت ریسک شامل شناسایی، تجزیه و تحلیل و پاسخ به عوامل خطر است که بخشی از زندگی یک کسب و کار را تشکیل می دهد. مدیریت ریسک موثر به معنای تلاش برای کنترل، تا حد امکان، نتایج آتی با اقدام پیشگیرانه و نه واکنشی است. بنابراین، مدیریت ریسک مؤثر این پتانسیل را ارائه می دهد که هم احتمال وقوع یک ریسک و هم تأثیر بالقوه آن را کاهش می دهد.
ساختارهای مدیریت ریسک
ساختارهای مدیریت ریسک به گونهای طراحی شدهاند که چیزی بیش از اشاره به ریسکهای موجود انجام دهند. یک ساختار مدیریت ریسک خوب همچنین باید عدم قطعیت ها را محاسبه کرده و تأثیر آنها را بر یک تجارت پیش بینی کند. در نتیجه، نتیجه انتخاب بین پذیرش ریسک یا رد آنهاست. پذیرش یا رد ریسک ها به سطوح تحملی بستگی دارد که یک کسب و کار قبلاً برای خود تعریف کرده است.
اگر یک کسبوکار مدیریت ریسک را بهعنوان یک فرآیند منظم و مستمر به منظور شناسایی و حل ریسکها راهاندازی کند، ساختارهای مدیریت ریسک را میتوان برای حمایت از سایر سیستمهای کاهش ریسک مورد استفاده قرار داد. آنها شامل برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل هزینه و بودجه بندی هستند. در چنین حالتی، کسب و کار معمولاً شگفتی های زیادی را تجربه نمی کند، زیرا تمرکز بر مدیریت ریسک فعال است.
واکنش به خطرات معمولاً یکی از اشکال زیر است:
اجتناب: یک کسب و کار در تلاش است تا با خلاص شدن از شر یک خطر خاص، آن را از بین ببرد.
کاهش: کاهش ارزش مالی پیش بینی شده مرتبط با یک ریسک از طریق کاهش احتمال وقوع ریسک.
پذیرش: در برخی موارد، یک کسب و کار ممکن است مجبور به پذیرش ریسک شود. این گزینه در صورتی امکان پذیر است که یک واحد تجاری برای کاهش تأثیر ریسک، در صورت وقوع، موارد احتمالی ایجاد کند.
هنگام ایجاد موارد احتمالی، یک کسب و کار باید درگیر رویکرد حل مشکل باشد. نتیجه یک طرح با جزئیات است که می تواند به محض ایجاد نیاز اجرا شود. چنین طرحی یک سازمان تجاری را قادر میسازد تا موانع یا موانع موفقیت خود را کنترل کند، زیرا میتواند به محض بروز خطرات با آنها مقابله کند.
اهمیت مدیریت ریسک
فرآیند مهمی است زیرا ابزارهای لازم را به کسب و کار توانمند می کند تا بتواند به اندازه کافی ریسک های احتمالی را شناسایی کرده و با آنها مقابله کند. هنگامی که یک خطر شناسایی شد، کاهش آن آسان است. بعلاوه، مدیریت ریسک مبنایی را برای کسب و کار فراهم می کند که بر اساس آن بتواند تصمیم گیری صحیحی را اتخاذ کند.
برای یک کسب و کار، ارزیابی و مدیریت ریسک بهترین راه برای آماده شدن برای احتمالاتی است که ممکن است در مسیر پیشرفت و رشد قرار گیرد. هنگامی که یک کسب و کار برنامه خود را برای مدیریت تهدیدات بالقوه ارزیابی می کند و سپس ساختارهایی را برای مقابله با آنها ایجاد می کند، شانس خود را برای تبدیل شدن به یک نهاد موفق افزایش می دهد.
علاوه بر این، مدیریت ریسک پیشرونده تضمین میکند که با ریسکهای دارای اولویت بالا تا حد امکان به شدت برخورد میشود. علاوه بر این، مدیریت اطلاعات لازم را خواهد داشت که می تواند از آنها برای تصمیم گیری آگاهانه و اطمینان از سودآوری کسب و کار استفاده کند.
فرآیند تحلیل ریسک
تحلیل ریسک یک رویکرد حل مسئله کیفی است که از ابزارهای مختلف ارزیابی برای کار و رتبه بندی ریسک ها به منظور ارزیابی و حل آنها استفاده می کند. در اینجا فرآیند تحلیل ریسک آمده است:
1. خطرات موجود را شناسایی کنید
شناسایی ریسک عمدتاً شامل طوفان فکری است. یک کسب و کار کارکنان خود را دور هم جمع می کند تا بتوانند همه منابع مختلف ریسک را بررسی کنند. مرحله بعدی این است که تمام ریسک های شناسایی شده را به ترتیب اولویت مرتب کنید. از آنجایی که کاهش همه ریسکهای موجود امکانپذیر نیست، اولویتبندی تضمین میکند که ریسکهایی که میتوانند به طور قابلتوجهی بر یک کسبوکار تأثیر بگذارند، با فوریت بیشتری رسیدگی میشوند.
2. خطرات را ارزیابی کنید
در بسیاری از موارد، حل مشکل شامل شناسایی مشکل و سپس یافتن راه حل مناسب است. با این حال، قبل از کشف بهترین روش مدیریت ریسک، یک کسب و کار باید با پرسیدن این سوال، علت خطرات را پیدا کند، “چه چیزی باعث چنین ریسکی شده و چگونه می تواند بر تجارت تأثیر بگذارد؟”
3. یک پاسخ مناسب ایجاد کنید
هنگامی که یک واحد تجاری تصمیم به ارزیابی راه حل های احتمالی برای کاهش خطرات شناسایی شده و جلوگیری از عود آنها می کند، باید سؤالات زیر را بپرسد: چه اقداماتی می توان برای جلوگیری از تکرار خطر شناسایی شده انجام داد؟ علاوه بر این، در صورت تکرار، بهترین کار چیست؟
4. ایجاد مکانیسم های پیشگیرانه برای خطرات شناسایی شده
در اینجا، ایدههایی که در کاهش خطرات مفید هستند، در تعدادی از وظایف و سپس به طرحهای احتمالی که میتوانند در آینده به کار گرفته شوند، توسعه داده میشوند. در صورت بروز خطر، می توان برنامه ها را عملی کرد.
خلاصه:
سرمایه گذاری های تجاری ما با خطرات زیادی روبرو می شوند که می توانند از بین بروند و بر بقا و رشد آنها تأثیر می گذارد. در نتیجه، درک اصول اساسی مدیریت ریسک و چگونگی استفاده از آنها برای کمک به کاهش اثرات ریسک بر واحدهای تجاری مهم است.
بدون دیدگاه